Previous
Next

Olimp BCAA Xplode 500g Aminokwasy Regeneracja

Indeks 0000000810 Kategoria Aminokwasy Marka Olimp
0/5
Olimp BCAA Xplode 500g to suplement diety w postaci proszku, który zawiera aminokwasy rozgałęzione BCAA w proporcji 2:1:1, a także L-glutaminę i witaminę B6.
94,90 zł
Brutto
Smak
Sprawdź inne Aminokwasy
Darmowa dostawa od 199 zł
Gratis do każdego zamówienia
Bezpieczne zakupy
Zwrot do 30 dni

Może spodoba Ci się również

Olimp BCAA Xplode 500g Aminokwasy Regeneracja


Olimp BCAA Xplode to suplement diety w postaci proszku, który zawiera aminokwasy rozgałęzione BCAA w proporcji 2:1:1, a także L-glutaminę i witaminę B6.

BCAA to trzy aminokwasy: L-leucyna, L-izoleucyna i L-walina. Są one niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu, a szczególnie mięśni. BCAA pomagają w:

  • regeneracji mięśni po treningu,
  • zapobieganiu rozpadowi mięśni,
  • zwiększaniu syntezy białek mięśniowych,
  • zwiększaniu wytrzymałości i siły mięśni.

L-glutamina jest aminokwasem, który jest najliczniej występującym w mięśniach. Ma ona kluczowe znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania mięśni, w tym dla ich regeneracji po treningu.

Witamina B6 pomaga w prawidłowym metabolizmie białek, a także w zmniejszeniu uczucia zmęczenia i znużenia.


Dawkowanie: 1-2 porcji dziennie – przed posiłkiem lub treningiem oraz po treningu lub przed snem. 1 porcję (10 g proszku = 1 miarka) należy rozpuścić w 200 ml wody i spożyć zaraz po przygotowaniu.

Składniki:
w 100 g
Wartość energetyczna 38 kcal/ 158,4 kJ
Tłuszcz 0,02 g
- tłuszcze nasycone 0,02 g
Węglowodany 0 g
- cukry 0 g
Białko 5,1 g
Sól 0,45 g
Witamina B6 2 mg (143%*)
Aminokwasy rozgałęzione BCAA 6 g
L-leucyna 3 g
L-walina 1,5 g
L-izoleucyna 1,5 g
L-glutamina 1 g

Składniki: wolne aminokwasy BCAA (L-leucyna, L-walina, L-izoleucyna), regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, cytryniany sodu; L-glutamina, aromaty, substancja zagęszczająca – guma arabska; barwnik – E 150d (dla smaku xplosive cola); substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza; substancje przeciwzbrylające – fosforany wapnia, dwutlenek krzemu; emulgator – lecytyny (z soi); chlorowodorek pirydoksyny (wit. B6), barwniki – karoteny (A), karmin (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F). 

(A)-(F) – W zależności od smaku produktu symbol (A-F) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).

Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.

ZOBACZ TAKŻE