Szybki podgląd
58,90 zł
Zacznijmy od tego co to jest ten kolagen?
Jesteśmy zbudowani z włókien kolagenowych. Kolagen jest obecny praktycznie we wszystkich ludzkich tkankach i pełni role takiego, w uproszczeniu mówiąc, rusztowania. Ma zdolność wiązania wody co przekłada się bezpośrednio na jędrność skóry. Odpowiada za produkcję mazi stawowej, oraz za elastyczność i twardość chrząstki. Kolagen znajdziemy w strukturach włosów, paznokci, a także rogówki oka.
Nasz organizm do około 25. roku życia wytwarza wystarczająca ilość kolagenu, a my nie widzimy po sobie oznak upływającego czasu.
Po przekroczeniu tej magicznej liczby wraz z upływem kolejnych lat produkcja tego białka zwalnia, a my najzwyczajniej zaczynamy się starzeć.
Krem czy dostarczanie od środka?
Użyjemy tu obrazowego porównania. Mamy dom. Dom, w którym jedna ze ścian nam się rozsypała.
Pytanie : czy dostarczycie murarzom nowe cegły, aby odbudowali ścianę, czy przykryjecie dziurę kawałkiem zasłony?
Podobnie jest z kolagenem. Tą substancję należy przede wszystkim suplementować od środka, pozwolić organizmowi samemu zadecydować gdzie i w jakiej kolejności zasoby kolagenu będą ODBUDOWYWANE.
Tabletki czy proszek w saszetce?
Kolagen jest bardzo puszystą substancją, co oznacza, że utworzenie tabletki, która zawiera czysty kolagen jest niemożliwe. Jeśli spojrzymy na skład obojętnie jakiego preparatu kolagenowego w tabletkach to na pewno wśród pierwszych 3-4 pozycji w składzie znajdziemy utwardzacze i stabilizatory.
Jeśli chcemy uniknąć przyjmowania zbędnej chemii wybierzmy produkt w saszetce. Kilka gram produktu łatwo rozpuści się w wodzie lub soku.
Jaki kolagen wybrać?
RYBI! aby najpełniej odpowiedzieć na to pytanie, należy spojrzeć na to co wydarzy się w naszym organizmie po wypiciu kolagenu. Trafi on do układu pokarmowego, gdzie zostanie rozłożony do aminokwasów i w ich formie trafi do krwiobiegu. Kolagen pochodzenia rybiego jako jedyny ma profil aminokwasowy dodatkowo pobudzający nasz ustrojowy kolagen do zwiększonej produkcji.
skoro już jesteśmy przy wchłanialności kolagenu to kolejnym bardzo ważnym aspektem jest wielkość cząsteczki. Musi być ona odpowiednio mała, aby przenikać ścianę jelit.
Właściwości:
Wszystkie te składniki znajdziecie w Kolagen PRO. Jedynym tak dobranym produkcie na polskim rynku.
Dawkowanie: 1 saszetkę dziennie rozpuścić w 200ml wody, wymieszać. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
Witamina C | 500 mg |
---|---|
Hialuronian sodu | 20 mg |
Skrzyp Polny | 100 mg |
Składniki: | w 1sasz. |
Glukozamina | 400 mg |
Siarczan chondroityny | 140 mg |
MSM | 1000 mg |
Cytrynian Cynku | 10 mg |
Biotyna | 2500 mcg |
Witamina E | 12 mg |
Hydrolizowany kolagen rybi | 5000 mg |
Składniki: hydrolizowany kolagen z Dorsza Atlantyckiego, witamina C (kwas L-askorbinowy), glukozamina (skorupiaki), chondroityna (skorupiaki, ryby), kwas hialuronowy, biotyna. SUBSTANCJE DODATKOWE: aromat gruszkowy, substancja słodząca : sukraloza, substancje przeciwzbrylające : dwutlenek krzemu, sole magnezowe kwasów tłuszczowych. |