Szybki podgląd
58,90 zł
Essensey Kolagen+ zawiera hydrolizat kolagenu typu I SOLUGEL® oraz witaminę C.
Kolagen jest najbardziej powszechnym białkiem w ludzkim organizmie, znajdującym się w kościach, mięśniach, skórze i ścięgnach. Jest głównym składnikiem tkanki łącznej, dlatego tak ważna jest jego odpowiednia ilość w naszym ciele Organizm człowieka już po 25 roku życia nie jest w stanie zapewnić równowagi pomiędzy procesami tworzenia i degradacji kolagenu w ciele. Ubytek kolagenu wpływa na wygląd skóry, prawidłowe funkcjonowanie naczyń krwionośnych i limfatycznych, może wpływać również na stawy i kości Dlatego tak ważne jest dostarczanie kolagenu w odpowiedniej ilości wraz z pożywieniem.Na świecie występuje ok.30 typów poznanych dotąd kolagenów Najbardziej powszechnym – stanowi aż 90% wszystkich, jest kolagen typu I.
Jest to kolagen zaliczany do grupy fibrylarnej, ze względu na swoją budowę. Kolagen typu I, który jest składnikiem suplementu diety ESSENSEY Kolagen Anti Age, występuje naturalne w skórze, kościach, ścięgnach, więzadłach, a nawet w rogówce Witamina C jest najbardziej znaną i popularną witaminą o wielokierunkowym działaniu na organizm człowieka. Nazwano ją kwasem askorbinowym, ponieważ jej niedobór wywoływał szkorbut (scorbutus). Bierze udział w wielu niezwykle ważnych reakcjach i przemianach, stymulując rożne procesy biochemiczne w organizmie. Dzięki bardzo dobrej rozpuszczalności witaminy C oraz aktywnego transportu jest ona wchłaniana organizmie w aż ok. 70–80%.
Właścwiości:
Dawkowanie:
Przyjmować 2 kapsułki dziennie, popijając odpowiednią ilością płynu, najlepiej w trakcie lub bezpośrednio po posiłku.
Witamina C | 61 mg |
---|---|
Hydrolizat Kolagenu | 1000 mg |
Składniki: | Porcja (2kapsułki) |
hydrolizat kolagenu typu I SOLUGEL® (73,5 %), otoczka kapsułki (substancja glazurująca – hydroksypropylometyloceluloza), witamina C (kwas L-askorbinowy) (4,5 %), substancja przeciwzbrylająca (sole magnezowe kwasów tłuszczowych). Może zawierać niezamierzoną obecność pochodnych mleka, soi, zbóż zawierających gluten, jaj, orzechów ziemnych i innych orzechów. |