Previous
Next

Olimp Provit 80 700g Białko Koncentrat Izolat Sojowy WPC SPI

Indeks 0000007536 Kategoria Odżywki białkowe Marka Olimp
0/5
Olimp Provit 80 to odżywka proteinowa, która stanowi źródło białka o zróżnicowanym czasie wchłaniania i uwalniania aminokwasów.
64,90 zł
Brutto
Smak
Sprawdź inne Odżywki białkowe
Darmowa dostawa od 199 zł
Gratis do każdego zamówienia
Bezpieczne zakupy
Zwrot do 30 dni

Może spodoba Ci się również

Olimp Provit 80 700g Białko Koncentrat Izolat Sojowy WPC SPI 

Olimp Provit 80 to odżywka proteinowa, która stanowi źródło białka o zróżnicowanym czasie wchłaniania i uwalniania aminokwasów. Olimp Provit 80 bazuje na wysokiej jakości mieszance, która stanowi połączenie izolatu białka sojowego (SPI) i koncentratu protein serwatkowych (WPC). Obie formy różnią się od siebie kinetyką wchłaniania.

Koncentrat, w porównaniu z przedłużonym tempem wchłaniania izolatu białka sojowego, pozwala szybko wysycić krew aminokwasami i dostarczyć pełnowartościowych protein.

Właściwości:

  • pełnowartościowe proteiny o szybkiej (WPC) i przedłużonej kinetyce wchłaniania (SPI)
  • do stosowania w okresie okołotreningowym, zarówno w trakcie budowania większej masy mięśniowej, jak i podczas odchudzania w celu uzupełnienia diety w białko (niska zawartość cukrów i tłuszczu)
  • wsparcie we wzroście i w utrzymaniu masy mięśniowej (białko)
  • pomoc w transporcie wolnych kwasów tłuszczowych do mitochondriów (L-karnityna)
  • doskonały dodatek do proteinowych lodów, białkowych naleśników czy innych „zdrowych” przekąsek – rewelacyjne smaki

Dawkowanie: 2-3 porcje dziennie, pomiędzy posiłkami. 1 porcję (35 g = 1 miarkę) rozpuścić w 230 ml* wody. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.

Składniki:
w 100 g
Składniki: w 100g
Tłuszcz 3,0 g
- tłuszcze nasycone 0,2 g
Węglowodany 2,2 g
- cukry 2,2 g
Błonnik 0 g
Białko 80 g
Sól 3,5 g
Lecytyna 500 mg
Cholina 115 mg
Inozytol 70 mg
L-karnityna 20 mg

96% kompleks białkowy (izolat białka sojowego, koncentrat białek serwatkowych (z mleka), aromaty, 0,5% lecytyna sojowa, regulatory kwasowości – kwas jabłkowy, kwas cytrynowy; substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza; L-winian L-karnityny, barwniki: karoteny (A), karmin (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N).

ZOBACZ TAKŻE