Szybki podgląd
58,90 zł
OstroVit Collagen to suplement diety w tabletkach zawierający najwyższej jakości zhydrolizowany kolagen wołowy. To odpowiedni produkt dla osób uprawiających sport, po kontuzjach sportowych lub intensywnym wysiłku fizycznym, w czasie rekonwalescencji po złamaniach oraz w celu regeneracji uszkodzonych stawów. Prawidłowa synteza kolagenu wymaga obecności witaminy C i żelaza.
Kolagen to jeden z najważniejszych białek występujących w ludzkim organizmie. Jest obecny prawie we wszystkich ludzkich tkankach. Stanowi podstawowy element budujący m.in. skórę, ścięgna, kości, stawy, rogówkę oka. Odpowiada za produkcję mazi stawowej oraz elastyczność i twardość chrząstki, nawilżenie skóry oraz prawidłowe odnawianie się naskórka. Wpływa na spoistość, wytrzymałość oraz elastyczność tkanki łącznej. Posiada również wyjątkową zdolność wiązania wody, dzięki czemu skóra utrzymuje prawidłową jędrność, elastyczność i napięcie. Po 26. roku życia naturalnie zmniejsza się ilość włókien kolagenowych, a organizm traci zdolność ich odbudowywania. Wzmożona aktywność fizyczna dodatkowo nasila proces niszczenia kolagenu, dlatego bardzo istotna jest jego suplementacja w trakcie intensywnych ćwiczeń i treningów. Niedobór kolagenu jest przyczyną zaburzeń ruchu, zesztywnienia stawów oraz bólów kręgosłupa, pojawiają się zmarszczki, cellulit, zmniejsza się nawilżenie i jędrność skóry.
Stosować jedną porcję (3 tabletki) 2 razy dziennie pomiędzy posiłkami.
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement nie może być stosowany jako substytut zróźnicowanej diety. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie może być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące.
Kolagen Wołowy | 3000 mg (-) |
---|---|
Składniki: | Porcja (3tabletki) |
Hydrolizat kolagenowy (wołowy), substancje przeciwzbrylające: dwutlenek krzemu, sole magnezowe kwasów tłuszczowych.Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki, ryby. |