Previous
Next

Trec Citrulline Synergy 240g Cytrulina Pompa

Indeks 0000004455 Kategoria Aminokwasy Marka Trec Nutrition
0/5
Trec Citrulline Synergy wpływa na wzrost tempa produkcji ATP w przebiegu przemian oksydacyjnych. Może to przekładać się na lepsze wyniki sportowców.
59,90 zł
Brutto
Smak
Sprawdź inne Aminokwasy
Darmowa dostawa od 199 zł
Gratis do każdego zamówienia
Bezpieczne zakupy
Zwrot do 30 dni

Może spodoba Ci się również

TREC CITRULLINE SYNERGY 240G 


Trec Citrulline Synergy - wpływa na wzrost tempa produkcji ATP w przebiegu przemian oksydacyjnych. Może to przekładać się na lepsze wyniki sportowców. 

Cytrulina to ważny aminokwas wielu szlaków biochemicznych. Jego suplementacja jest popularna w grupie doświadczonych sportowców. Jest to spowodowane zdolnością cytruliny do zmniejszania uczucia zmęczenia po treningu. W trakcie jej stosowania nie dochodzi do tak znacznego wytwarzania w komórkach mięśni mleczanu, który jest związkiem głównie odpowiedzialnym za powodowanie przykrych odczuć i zmęczenia. 

Cytrulina promuje produkcję energii w przebiegu tlenowych procesów. Udowodniono, że cytrulina wpływa na wzrost tempa produkcji ATP w przebiegu przemian oksydacyjnych. Może to przekładać się na lepsze wyniki sportowców. Ponadto jabłczan cytruliny przyczynia się do zwiększenia efektywności regeneracji fosfokreatyny, czyli nośnika energii dla komórek, po wysiłku. 


Właściwości:

  • Usprawnia funkcjonowanie metabolizmu,
  • zwiększa wytrzymałość podczas wykonywania wysiłku fizycznego,
  • ma zastosowanie w sportach wytrzymałościowych.

Dawkowanie:

Jednorazową porcję produktu - 3 g (0,5 miarki) rozpuścić w 300 ml wody. Stosować 2 porcje dziennie.

W dni treningowe: I porcja 30 min. przed treningiem, II porcja bezpośrednio po treningu.

W dni nietreningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja przed snem.

Składniki:
w 100 g
Składniki: Porcja (3 g)
Jabłczan Cytruliny; L-Cytrulina 2400 mg
L-cytrulina 1854 mg

Składniki: CITRULLINE COMPLEX [jabłczan cytruliny; L-cytrulina) (80,0%); maltodekstryna; substancja przeciwzbrylająca - dwutlenek krzemu; regulator kwasowości - kwas cytrynowy; aromaty; substancja słodząca - sukraloza; substancja zagęszczająca - guma celulozowa.

ZOBACZ TAKŻE